Menu

Cart

Content

Breadcrumb

zoom

Trapetsadapter typ 2.2 med säkerhetsventill

Betyg: Inte betygsatt ännu PDFSkriv utE-post

With shipment Hämtning (Butik: Vinbutiken i Göteborg, Hjalmar Brantingsgatan 7C, Göteborg) for 0,00 kr
Pris 249,00 kr
 • Beskrivning
 • Recensioner

Trapetsadapter med utvändig koldioxidgänga (W21.8x1/14") passar på kolsyresläckare eller större Co2 tuber för fyllning av 425gr flaskor och den med utvändig gänga passar för koldioxidregulator.

Våra Trapetsadaptrar är en utveckling av den trapetsadapter som idag finns på marknaden och har samma gänga som den. Det unika är att den är utrustad med ett säkerhetsventilhål för reducering av övertryck vid demontering av trycksatt flaska. Denna säkerhetsfunktion är helt unik för våra Trapetsadaptrar och finns inte på någon trapetsadapter som säljs i Världen idag!

Vår Trapetsadapter är både billigare och säkrare vilket vi tycker är en bra kombination.

Livsmedelsgodkända packningar

Bruksanvisning

Bruksanvisning:

OBS! All användning av adaptrar tillsammans med trycksatta Co2 tuber skall utföras med stor försiktighet då trycket kan uppgå till 50-60bar vid rumstemperatur!

Vår trapetsadapter typ 2.1 med O-ring och 2.2 med planpackning är de enda i världen som levereras med ett säkerhetsventil hål för att minimera risken för packningsprängning och okontrollerad tryckutjämning vid demontering av trycksatt Co2 flaska.

Samtliga adaptrar levereras med livsmedelsgodkända planbrickor och O-ringar. Använd alltid tätningar av samma typ och storlek för att säkerställa funktion och säkerhet.

Trapetsadaptern levereras grundinställd vilket innebär att insexskruven i mitten är justerad så att den skall öppna ventilen på 425gr Co2 flaskan samtidigt som planpackningen/(O-ringen för typ 2.1) tätar. Detta kan behöva justeras med den medföljande insexnyckeln.

Om större flöde önskas än inställt så skruva ner insexskruven lite mer, men det innebär att det pyser ut lite innan packningen tätar.

 1. Montera adaptern med den utvändiga "koldioxidgängan W21.8x1/14" mot regulatorn eller adaptern med den invändiga "koldioxidgängan W21.8x1/14" med plastbrickan mot påfyllningstuben, drag åt adaptern "lagom" med ett verktyg.
 2. Montera därefter 425gr flaskan i trapetsgängan. Obs!! För att packningen inte skall skadas vid monteringen så se till att denna ligger plant mot botten och skruva därefter på flaskan med handkraft.
 3. Om insexskruven är utskruvad för långt så hinner en mindre mängd Co2 pysa ut genom säkerhetsventil hålet men fortsätt att skruva fast tuben med handkraft. Obs! Använd inte verktyg vid fastdragning av 425gr tuben då packningen kan förstöras.

(Om adaptern används för fyllning av 425gr flaska så lägg först flaskan i frysen någon timme och fyll inte mer än 10s och väg därefter tuben, vikten får aldrig överstiga max vikten! Vid fyllning från normal Co2 flaska så skall denna monteras upp och ner för att koldioxiden som är flytande skall fyllas i 425gr tuben)

Max vikt=TARA (Tomvikt) + fyllnadsvikt

Demontering

Demontering av 425gr Co2 flaska från regulator eller påfyllnads tub.

 1. Vid demontering av helt tom tub så är det bara att skruva av den för hand.
 2. Vid demontering av trycksatt tub så kommer övertrycket i adaptern (när ventilen i flaskan har stängt och gummipackningen slutar täta) att ventileras ut på ett kontrollerat sätt via säkerhetsventil hålet. (Användning av andra typer av trapetsadapter utan säkerhetsventil hål och "mjuka" packningar kan innebära person fara om man försöker avlägsna trycksatta tuber!)
 3. När övertrycket har ventilerats bort och flaskan känns "lös" i gängorna så är det bara att skruva av den.

Byte av O-ring

Byte av O-ring/planpackning eller inställning av insexskruv.

 1. Skruva ut insexskruven och öka friktionen på den genom att försiktigt stuka gängan lite eller lägg på ett varv med gängtejp eller lägg på lite smältlim på de översta gängorna närmast insexhålet. Grundfriktionen på tidiga leveranser är liten vilket gör att skruven kan ändra läge.
 2. Montera packningen så att den ligger plant mot bottnen av adaptern, packningen är någon tiondedel större än hålet för att inte trilla ut, vilket gör att man får pressa ihop den lite för att den skall bottna i hålet. Använd en liten mejsel eller fingernagel och peta ner packningen så att den fastnar plant och runt i bottnen. Obs! Det får inte vara något glapp mellan packning och botten på adaptern eftersom gastrycket då ev. kan "lyfta" den så att den expanderar och hamnar snett och inte tätar när flaskan skruvas på.
 3. Skruva nu in insexskruven från koldioxidgängans sida så att den bara ”tittar ut” på trapetsgängans sida.
 4. Skruva nu på adaptern på flaskan så att den precis nuddar packningen.
 5. Håll i adaptern och skruva in insexskruven så att det pyser lite (ca 4mm) och därefter lite tillbaka så att det precis slutar pysa.
 6. Kontrollera nu att inställningen stämmer genom att vrida adaptern lite på flaskan, det skall pysa genom adaptern samtidigt som packningen pressas ihop lite och tätar mellan flaska och adapter. Vrid tillbaka och lossa adaptern från flaskan.
 7. Montera adaptern på regulatorn så att det blir tätt där. (Vi har även nya nylonpackningar till Oxyturbos regulatorer.)
 8. Montera flaskan på adaptern genom att vrida på den bestämt och med enbart handkraft. Packningen skall nu täta mellan flaska och adapter innan ventilen öppnar. (Om det mot förmodan pyser genom säkerhetsventilhålet så har inte packningen hamnat rätt.)

När du inte behöver trycksätta mer så skruva loss flaskan från adaptern. När ventilen stänger tätar packningen fortfarande och därefter går överskottstrycket som finns mellan flaska och adapter ut genom säkerhetsventilhålet vilket är finessen med vår adapter.

Om du har använt koldioxiden flitigt så vänta en liten stund innan du tar av flaskan. Kyleffekten från koldioxiden kan få ventilen i flaskan att inte stänga ordentligt, så vänta lite så temperaturen blir normal eller knacka lite försiktigt på flaskventilen så att den stänger ordentligt och inte ligger och pyser.

Kontrollera packningens läge varje gång innan montering av flaska.

 

 

 

Recensioner saknas för denna produkt.
Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Vinbutiken

Ölkompaniet Sverige AB

Hjalmar Brantingsgatan 7

417 06 Göteborg, Sverige

Kundtjänst: Tel. 010 20 51 444 (öppet 10-14)
Butik: Tel. 031 23 63 83 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Payson.se

Produkter

 • Vinsatser
 • Ölsatser
 • Vin ingredienser
 • Öl ingredienser
 • Essenser & Fill-up
 • Tillbehör
 • Bar- & Presentartiklar

Åldersgräns

18arsgrans

Дюшеме от emsien3.com