Menu

Cart

Content

Breadcrumb

zoom

MYO Nut Brown Ale

Betyg: Inte betygsatt ännu PDFSkriv utE-post

With shipment Hämtning (Butik: Vinbutiken i Göteborg, Hjalmar Brantingsgatan 7C, Göteborg) for 0,00 kr
Pris 169,00 kr
Ord. pris 199 kr
Rabatt -30,00 kr
  • Beskrivning
  • Recensioner

Bruksanvisning

Hur du gör ditt egna - ÖL

Du behöver

- 0,9kg socker.
- Jäshink (med kapacitet för 25-30L)
- Någonting att blanda med 
-Termometer
- hävert
- 40 x 500 ml flaskor (valfritt)
- liten tratt (valfritt)
- Jäsrör

Inledning
1. Rengör och sterilisera din jäshink, lock och det du skall blanda med. Gör din egen sterilisering genom att följa instruktionerna på påsen.
2. Sätt påsen i varmt vatten i 15 minuter så att innehållet mjuknar.
3. Skär försiktigt upp påsen, ta bort jäspåsen ifrån det ”torra” facket och häll i maltextraktet i din hink. Försök få ut allt från påsen.
4. Koka 3L vatten och tillsätt i hinken. Tillsätt 0,9kg socker och rör tills sockret är upplöst.
5. Tillsätt 23L kallt vatten och rör noggrant.
6. Kontrollera att temperaturen är under 26°C. Tillsätt sedan påsen med Öljäst och rör om.
7. Sätt fast locket på hinken och jäsröret, se till så att locket passar perfekt och så att det blir tätt.

Jäsning
1. Placera hinken på en tvättbar yta, det är möjligt att det skummar over under de två första dagarna, så säkerställ att den inte placeras på en matta! Säkerställ så att temperaturen alltid hålls mellan20 - 25°C i 7 dagar.
Att ha god temperatur kontroll är det viktigaste du kan göra för att säkerställa god kvalité på din öl och för att säkerställa att jäsningen inte tar mer än 10 dagar. När temperaturen är under 20°C, så kommer jäsningstiden att ta mycket längre tid, när temperatur är under 15 grader slutar jäsningen helt och hållet. Över 25°C kvaliteten på din öl nedsatt (framförallt på lager). Kontrollera temperaturen på morgon och kväll för att se till att ölet inte blir för kallt på natten.
TA INTE bort locket någon gång under dessa 10 dagar, då riskerar du att förstöra ölen.
Att veta när jäsningen är klar.
2. Smaka ditt öl efter 10 dagar. Om det har en tydlig sötma har inte jäsningen avslutats och temperaturen på ditt öl var för låg. Lämna ölen att jäsa lite längre. Säkerhetsställ att temperaturen är över 20°C och smaka igen efter 2 dagar. Fortsätt att tappa upp ölen om den inte smakar tydligt sött.
Tappa upp ölet
Använd endast korrekt "swing-top" flaskor eller PET-flaskor med skruvlock. Använd inga glasflaskor som har den minsta spricka eller brister.
3. Rengör och sterilisera dina flaskor och sifontuben med användning av instruktionerna i sterilisering påsen.
4. Tappa över ölen till flaskorna och lämna ca 2 cm i flaskorna. Innan du tätnar flaskorna, tillsätt en rågad tesked socker per 500 ml för lageröl och veteöl ELLER en tesked per 500ml för alla andra typer
5. Lagra ditt öl på en plats med temperatur på 25 - 30°C i en vecka, placera dem sedan på en kall, torr plats.
Servering och lagring
Ditt öl kan drickas så fort det har en klar vätska. För en klarare öl, placera i ett kallt ställe i ytterligarer 2 veckor. Servera kylt och häll långsamt för att undvika att rester ifrån botten överförs till ditt glas. Om ditt öl inte har några bubblor (koslyra) kan det betyda att du lämnat ditt öl för länge i hinken innan du hällde över det till flaskor. Om du önskar bubblor (kolsyra) placera flaskorna på en varm plats med en temperatur på 25 - 30°C i två veckor och vänd dem försiktigt upp och ner med jämna mellanrum för att ”väcka” jästen.

Recensioner saknas för denna produkt.
Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Vinbutiken

Ölkompaniet Sverige AB

Hjalmar Brantingsgatan 7

417 06 Göteborg, Sverige

Kundtjänst: Tel. 010 20 51 444 (öppet 10-14)
Butik: Tel. 031 23 63 83 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Payson.se

Produkter

  • Vinsatser
  • Ölsatser
  • Vin ingredienser
  • Öl ingredienser
  • Essenser & Fill-up
  • Tillbehör
  • Bar- & Presentartiklar

Åldersgräns

18arsgrans

Дюшеме от emsien3.com