Menu

Cart

Content

Breadcrumb

zoom

MYO Päron Cider

Betyg: Inte betygsatt ännu PDFSkriv utE-post

With shipment Hämtning (Butik: Vinbutiken i Göteborg, Hjalmar Brantingsgatan 7C, Göteborg) for 0,00 kr
Pris 199,00 kr
Ord. pris 249 kr
Rabatt -50,00 kr
  • Beskrivning
  • Recensioner

Bruksanvisning

Hur du gör din egen - Cider Vad du behöver

- 1 kg socker
- Jäshink (med en kapacitet för 25-30L)
- Någonting att blanda med
- Termometer
- hävert
-40 x 500ml "swing top" flaskor (valfritt)
- liten tratt (valfritt)
- jäsrör Inledning

1. Rengör och sterilisera din jäshink, locket, det du skall blanda med, genom att följa instruktionerna på din steriliserings påse.
2. Öppna försiktigt påsen, ta bort förpackingen från “torr” facket och häll det flytande koncentratet i din hink. Skölj ut eventuella rester med varmt vatten och tillsätt i hinken.
3. Koka 3L vatten och tillsätt till hinken. Tillsätt 1kg druvsocker (eller vanligt vitt socker) och rör tills det är upplöst.
4. Tillsätt 23L vatten och rör om väl.
5. Kolla så att temperaturen är under 30°C, tillsätt sedan påsen med cider jäst och rör om. (tillsätt inte de andra två påsarna, dessa kommer att användas senare).
6. Sätt fast locket på hinken, se till så att locket passar perfekt och så att det sluter tätt. Fyll jäsrör till hälften med vatten, och sätt fast på lock.

Jäsning

7. Placera hinken på en tvättbar yta, det är möjligt att det skummar över under de två första dagarna, så säkerställ att den inte placeras på en matta! Säkerställ så att temperaturen alltid hålls mellan 20-25°C i 7 dagar.
Att ha god temperatur kontroll är det viktigaste du kan göra för att säkerställa god kvalité på din cider och för att säkerställa att jäsningen tar ungefär 7 dagar. När temperaturen är under 20°C så kommer jäsningstiden att ta mycket längre tid, när temperaturen är under 15 grader slutar jäsningen helt och hållet. Över 25°C blir kvaliteten på cidern nedsatt. Kontrollera temperaturen på morgon och kväll för att se till att cidern inte blir för kallt på natten.

TA INTE bort locket någon gång under dessa 7 dagar, då riskerar du att förstöra din cider.

Att veta när jäsningen är klar.

8. Smaka din cider efter 7 dagar, om det smakar torrt går vidare till instruktion 10. Om det smakar sött, sätt tillbaka locket (som på instruktion 7) och låt det jäsa ytterligare tre dagar och smaka sedan igen. Häll ALDRIG upp cidern i flaskor om jäsningen inte är slutförd, om du är osäker, låt det stå och jäsa ytterligare några dagar.

9. När du är säker på att jäsningen är färdig, ta ungefär ett halvt glas cider ifrån hinken och tillsätt cider smaken samt sötningsmedlet i GLASET med cider och blanda noggrant. Häll sedan innehållet i glaset långsamt tillbaka till hinken medan du samtidigt rör försiktigt i hinken. Var försiktig så att du inte rör upp rester ifrån botten av hinken. Låt sedan drycker stå i ytterligare 24 timmar.

Hälla upp din cider

Använd endast korrekt "swing-top" flaskor eller PET-flaskor med skruvlock. Använd inga glasflaskor som har den minsta spricka eller brister.

1. Rengör och sterlisera dina flaskor och sifontuben med användning av instruktionerna i sterilisering påsen.
2. Tappa över cidern till flaskorna och lämna ca 5 cm i flaskorna. Innan du tätnar flaskorna tillsätt en rågad tesked socker per 500 ml flaska.
3. Lagra din cider på en plats med temperatur på 25 - 30°C i en vecka, placera dem sedan på en kall, torr plats.

Servering och lagring

Din cider kan drickas så fort det har en klar vätska. För en klarare cider, placera i ett kallt ställe i ytterligare 2 veckor. Servera kylt och häll långsamt för att undvika att rester ifrån botten överförs till ditt glas.

Recensioner saknas för denna produkt.
Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Vinbutiken

Ölkompaniet Sverige AB

Hjalmar Brantingsgatan 7

417 06 Göteborg, Sverige

Kundtjänst: Tel. 010 20 51 444 (öppet 10-14)
Butik: Tel. 031 23 63 83 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Payson.se

Produkter

  • Vinsatser
  • Ölsatser
  • Vin ingredienser
  • Öl ingredienser
  • Essenser & Fill-up
  • Tillbehör
  • Bar- & Presentartiklar

Åldersgräns

18arsgrans

Дюшеме от emsien3.com